Kindertandheelkunde
op basis van 1210 beoordelingen
Kindertandheelkunde
Pauw & Co is een tandartspraktijk waar jouw kinderen zich snel thuis voelen. We nemen de tijd en behandelen je kind rustig en spelenderwijs. Kinderen vanaf 2 jaar zijn van harte welkom om kennis te maken en te wennen.
Jong geleerd is oud gedaan
Ook bij kinderen leggen we de nadruk op preventie. De tandarts geeft tijdens de controle tips over poetsen en voeding. Zo leren je kinderen al op jonge leeftijd over het belang van een goede mondhygiëne en een gezond gebit.
Pijnloos
Onze tandarts is gewend om met kinderen te werken en doet er alles aan om ze pijnvrij te behandelen. Mocht het nodig zijn, dan verdoven we met de QuickSleeper. Dit is zeer plaatselijke elektronische verdoving. Voordeel van deze verdoving is dat je kind geen prikje voelt en geen last krijgt van een 'hangende' wang of lip.
Meestgestelde vragen
Voor de beugel van mijn kind moeten kiezen worden getrokken. Kan dit bij Pauw & Co?
Ja, daarvoor kun je bij ons één of meerdere afspraken maken. Dat is afhankelijk van het aantal kiezen dat getrokken moet worden.
Mijn kind is gevallen en nu is er een stuk van een tand afgebroken. Wat nu?
Als je contact met ons opneemt, proberen we zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen, zodat de tandarts de schade kan beoordelen.
Wat kost de behandeling van mijn kind?
Voor kindertandheelkunde hoef je niet te betalen. De kosten worden tot 18 jaar volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt ook geen eigen risico.
Kan mijn kind zelf de tanden poetsen?
We adviseren om je kind al op jonge leeftijd poetsles te geven. Het is daarbij wel aan te raden om tot minimaal tien jaar na te poetsen, zodat je zeker weet dat de tanden goed worden gepoetst.
Mijn kind heeft opvallende vlekken op de tanden. Is daar wat aan te doen?
Ja, dankzij de nieuwe ICON infiltratietechniek kunnen we deze gele of witte plekken in het tandglazuur goed behandelen.
Kunnen we met ons hele gezin tegelijk naar de tandarts?
Ja, gezinnen zijn van harte welkom bij Pauw & Co. We plannen de controle zo dat iedereen na elkaar behandeld kan worden.